(Over)belasting in het Alzheimer Café Enkhuizen
donderdag 17 augustus 2017

Een viertal instellingen geven een korte presentatie van wat elk van hen te bieden heeft. Hulp en steun kan bestaan uit gezelschap houden, een wandeling maken, een bezoek afleggen, een spelletje doen, voorlezen, etc. Deze hulp draagt bij tot een groter gevoel van welzijn, geeft de mantelzorger ondersteuning en vergroot de mogelijkheden om thuis te kunnen blijven wonen. 

De instellingen die zich komen voorstellen zijn het Enigmahuis, het team ‘Altijd Thuis Wonen’ van de Omring, Helpende Handen en Zorg Stedebroec. Verder stelt ook de plaatselijke coördinator van de Alzheimer Collecte zich voor. Gespreksleider is Joke de Geus. Plaats: woonzorgcentrum Herfstzon, via de ingang aan het Kwakerspad. 

Herfstzon is als volgt te bereiken: bij binnenkomst van de stad via de Koepoort na de brug de eerste straat linksaf (=Kwakerspad). Bezoekers zonder parkeervergunning van Enkhuizen kunnen bij de blauwe streep parkeren (tot 20.00 uur verplicht). Ook kan men in het Café een gratis parkeerkaart krijgen. Koffie en thee staan om 19.00 uur klaar. Het programma duurt van 19.30 tot ca. 21.30 uur. De toegang is gratis. Van tevoren aanmelden is niet nodig. Info: Elly de Jong, tel. 0228-562563