Computercursussen bij de Bibliotheek Stede Broec
maandag 14 augustus 2017

Op maandagavond 11 september start de computercursus: leren werken met DigiD. Wil je leren hoe je een DigiD aanmaakt en daarmee goed gebruik kunt maken van digitale diensten van de gemeente, het UWV en de Belastingdienst? De computercursus: ‘leren werken met DigiD’ helpt je op weg. De overheid doet steeds meer via het internet. Of het nu gaat om het online aanvragen van huurtoeslag, werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen vinden het nog wat moeilijk. De computercursus ‘leren werken met DigiD’ biedt hulp. In 4 bijeenkomsten vraag je een DigiD aan en ga je deze gebruiken op websites van de digitale overheid.

Wat leer je bij deze cursus? 1. Een DigiD aanvragen en gebruiken. Voor veel overheidswebsites heb je een DigiD nodig. Leer een DigiD aan te vragen en te gebruiken. 2. Zoeken en vinden van informatie. Je leert informatie te vinden op websites van de gemeente en andere overheidsorganisaties. 3. Inloggen op websites en online regelen. Je leert in te loggen in persoonlijke omgevingen van overheidswebsites (zoals Mijn toeslagen, Mijn overheid en werk.nl). Je leert online toeslagen aan te vragen en afspraken te maken met overheidsorganisaties. 4. Zo doen we het in je eigen gemeente. Je leert de gemeente-website te gebruiken. Dit is de plaatselijke digitale wegwijzer voor alle burgers die ondersteuning zoeken op het gebied van zorg, welzijn, opvoeden en opgroeien en sociale zekerheid. 

Aanmelden: De cursus leren werken met DigiD start op maandagavond 11 september van 19.30 – 21.30 uur en duurt 4 weken. Deelname aan de cursus bedraagt € 25,00 inclusief lesboek en koffie/thee. Voor meer informatie of om uzelf aan te melden: bel 0228 - 743 943 of kijk op www.westfriesebibliotheken.nl

Op dinsdag 12 september start de computercursus Klik & Tik. Voor iedereen die graag meer met de computer wil doen, maar niet goed weet hoe dit werkt, start de Bibliotheek Opmeer maandag 11 september met een nieuwe reeks lessen van de computercursus Klik en Tik. Klik en Tik is een computercursus van zes lessen, waar deelnemers met de computer leren omgaan, leren internetten en e-mailen.

Tijdens Klik en Tik leren de deelnemers in een kleine groep en onder begeleiding van een docent stap voor stap hoe de computer werkt. Iedereen kan op zijn eigen tempo de computercursus doorlopen. Ook is het mogelijk om thuis of in de Bibliotheek zelfstandig verder te oefenen met Klik en Tik. Aanmelden Klik en Tik start op dinsdag 12 september van 14.30 tot 16.30 uur in de Bibliotheek Stede Broec, Stationslaan 2 in Bovenkarspel.

Zes weken lang is er iedere dinsdagmiddag een les. Deelname aan de Klik & Tik-cursus is gratis. Voor € 10,- kunt u een lesboek aanschaffen die na de cursus ook als naslagwerk kan dienen.  Inloopuur Tablets & E-books op donderdag 7 en 14 september Kom naar het inloopuur met vragen over de mogelijkheden of de instellingen van je tablet of over het downloaden van e-books uit onze collectie. Het inloopuur is elke 1e en 2e donderdag van de maand in Stede Broec van 10:30-11:30 uur. 

Tablets of smartphones. Tijdens ons inloopuur helpen we je graag op weg als je een nieuwe gebruiker bent van een tablet of e-reader, maar ook als je er al mee overweg kan en ergens tegen aanloopt. Voorbeelden van waar we mee kunnen helpen:  Uitleg over apps installeren uit de Apple Appstore (iPad) of Google PlayStore (Android)
- Uitleg bij apps van de bibliotheek om te reserveren/verlengen en voor e-books of luisterboeken - Standaard instellingen voor beveiliging en privacy - Tips hoe je meer uit je apparaat kan halen op basis van je interesses
- Hulp bij veel voorkomende vragen met betrekking tot tablets en smartphones Breng je eigen e-reader, tablet of smartphone mee. Of probeer onze iPad uit. Je hoeft je niet aanmelden en kunt gewoon langskomen.