Een dagje Artis voor senioren
maandag 16 oktober 2017

Voor senioren en mensen met een beperking is het vaak lastig om een geschikt dagje weg te vinden. Veel uitjes zijn minder toegankelijk of te duur. Amber d’Haene, coördinator bij welzijn Stede Broec ziet veel situaties waarbij beperkingen in mobiliteit en het wegvallen van mensen in de directe omgeving zorgen dat een uitje voor vele mensen niet mogelijk is.

‘Daarom heb ik samen met mijn collega en onze vrijwilligers dit dagje uit georganiseerd. De verschillende deelnemers hebben elkaar leren kennen en is er een opening ontstaan voor het maken van nieuwe contacten.’
Dertien deelnemers en een grote groep vrijwilligers stapten op 28 september vanuit Stede Broec in de touringbus richting Artis. Onder het genot van een lunchpakket gesponsord door Bakkerij Stevers, Floor’s Kaas- en notencentrum, Adrie Bakker de Groenteman, Keurslager Timo Boon, Voorfruit en de bakker van de markt, werd een onvergetelijke dag beleefd.

Onderweg regende het, maar kort na aankomst in Artis brak de zon door en was het heerlijk weer. Iedereen heeft genoten van de prachtige dieren, planten en elkaar. Al tijdens de terugweg werd duidelijk dat dit smaakt naar meer! Een tweede bijeenkomst voor de deelnemers om foto’s en andere verhalen uit te wisselen komt er aan. ‘Wat een geweldige dag, de 13 deelnemers gaan naar huis met een enorme bagage aan verhalen en dat iedereen een voortzetting wil is natuurlijk een heel mooi resultaat’.