Feestelijke opening nieuwe plein
vrijdag 12 mei 2017

De werkzaamheden aan het plein zijn klaar waarmee een belangrijke fase binnen het centrumplan is afgerond. Het officiële openingsmoment vindt plaats om 13.30 uur. Wethouder Bart Nootebos onthult deze middag de naam van het plein. Verder zijn er de hele middag allerlei leuke activiteiten voor jong en oud. 

Goed uitgepakt
Wethouder Nootebos: “We zijn als college zeer tevreden met het resultaat van de werkzaamheden. De omvang en inrichting van het plein doen enerzijds gezellig en dorps aan en stralen tegelijkertijd de kwaliteit uit die we voor ogen hadden. De beslissing om te kiezen voor een gedeelte plein en gedeelte parkeerterrein is heel goed uitgepakt. Er is voor bezoekers voldoende gelegenheid om te parkeren terwijl het plein echt een ontmoetingsplek is geworden. De ondernemers aan het plein hebben nu meer mogelijkheden om hun terras te realiseren terwijl de weekmarkt ook weer terug kan keren.” 

Programma
Op zaterdag 20 mei start het programma om 13.00 uur met een streekmarkt waar u kunt proeven en beleven. Ondertussen verzorgt ’t Stadsplein een gezonde knutseltraktatie voor kinderen op het midden van het plein en zorgt jongerencentrum Inventas voor activiteiten zoals een graffitiworkshop en een klimmuur. Om 13.30 uur is het officiële openingsmoment waarbij wethouder Nootebos de naam van het plein gaat onthullen en daarmee ook de prijswinnaar bekend gaat maken. Na deze onthulling, gaat de muziek aan en geeft Renée Bliemer van dansschool Live to Dance een dansworkshop. Voor kinderen is er een gratis ijsje, voor volwassenen een kopje koffie. De Rabobank zorgt voor flesjes water en pakjes drinken. Ook de winkeliers van winkelcentrum Streekhof doen mee, zij houden op deze dag interessante kortingsacties. 

Prijsvraag
Er zijn maar liefst 79 inzendingen binnengekomen waaruit het college een keuze heeft gemaakt. De prijswinnaar wordt vooraf op de hoogte gebracht en uitgenodigd aanwezig te zijn tijdens de opening.