Jaarmarkt Blokker
maandag 14 augustus 2017

Dat je met deze instelling ver kunt komen, is deze sportzomer wel gebleken. Vooral het Nederlandse wielrennen en de dames van het voetballen doen ons sporthart deze zomer sneller kloppen. Dat je met een dergelijk instelling ver kunt komen weten ook de ruim 200 professionele kooplieden, die in alle vroegte de jaarmarkt bevolken. Ieder in hun eigen ‘tak van sport’. En met een goede voorbereiding kom je het verst. Vandaar in Weekblad Zondag alvast wat tipjes van de sluier opgelicht...

Nabij het Beursplein wordt rond de klok van 10:00 uur de markt officieel geopend. Aan de achterkant op het parkeerterrein is er voor kinderen weer de ruitersport met o.a. het zeer geliefde ponyrijden.

Bij winkelcentrum De Beurs is een gevarieerde minikermis met draaimolen, een zweefmolen, een ballenbak, springkussengiraf en een kindertrein. Ook is hier een Fiets-Trial-Stuntshow met een clinic voor kinderen die zorgt voor spanning en beweging. Een uitdaging voor ondernemende jongens en meisjes die van ravotten houden. Achter De Bussel is er een kinderrommelmarkt voor de jeugdige ambulante handelaars.

Verder is de brandweer weer present met demonstraties en nodigt de jeugd uit het eens zelf te proberen met geavanceerde spuitmaterialen. Wie van actie houdt en toch het hoofd koel kan houden in het heetst van de strijd wordt misschien de brandweerman- of vrouw van de toekomst. In de Ned. Hervormde kerk is er een prachtige expositie van de tekengroep De Modderbacken o.l.v. Karel Betsma. Deze groep is in en om de kerk actief met hun hobby en kan op deze manier informatie geven over de werkwijze van hun tekenwerk.

De jaarmarkt van Blokker wordt weer ongekend gezellig. De tweets van de clown van Uncle Sam zullen het zeker even moeten afleggen tegen de inbreng van Simon Ballon. Want deze, bij kinderen zo geliefde verklede hoogwerker, laat op verzoek ongeëvenaarde proefballonnetjes op. Al of niet voorzien van louter komische teksten. Kinderen worden verblijd met zijn sprookjesachtige creaties: dino’s, pinkpanters, zwaarden, of zeer aantrekkelijke hoofdtooien. Onze onvolprezen speelse blaaskapel “De Bloknoten”, gaat als vanouds weer swingend de markt over. De 100% garantie voor gezellige livemuziek op onze jaarmarkt. Om 17:00 uur sluit de markt. In het Gouden Hoofd gaat het feest en de livemuziek met de super band Well Done nog door.