Kinderen op vakantie dankzij Humanitas West-Friesland
woensdag 16 augustus 2017

Je gunt je kind graag een vakantie, maar soms zit dat er gewoon niet in. Misschien is de gezondheid een spelbreker, heb je er het geld niet voor of verkeert je kind in een sociaal isolement. Humanitas West-Friesland heeft echter voor 9 kinderen uit Hoorn, Berkhout, Spanbroek, Bovenkarspel en Wervershoof  voor een onvergetelijke vakantie gezorgd in Voorthuizen op de Veluwe tussen 22/07 en 19/08.

Alle zaterdagen in deze periode was station Duivendrecht het vertrek- en aankomstpunt van de bus. Verwijzers uit de Jeugdzorg en medewerkers van de Voedselbank hebben de kinderen voorgedragen. Humanitas West-Friesland kon dit ook alleen maar organiseren  dankzij de giften van UNIVÉ, het Westfries Hulpfonds, Stichting Leergeld en heel veel particulieren in West-Friesland.

In totaal heeft Humanitas West-Friesland een bedrag van 3690 euro kunnen inzamelen voor 9 kinderen uit West-Friesland. Ook de ouders hebben een bedrag van 65 euro per kind betaald. Dit om ouders het gevoel te geven dat ook zij hebben bijgedragen aan de vakantie van hun kind(eren). Deze kinderen kunnen ‘never’ op vakantie. Het zijn ook kinderen die veel begeleiding nodig hebben. Daarom zorgt Humanitas  voor 2 begeleiders per 6 kinderen in een groepje.

Tijdens de vakantie waren er positieve momenten en mooie activiteiten (zwembad, dierentuin) voor de kinderen. Gelukkig waren  deze kinderen er lekker even uit en hebben ze nieuwe vriendschappen gesloten. Humanitas West-Friesland hoopt in 2019 het record van 9 kinderen op vakantie te verbeteren naar meer dan 10 kinderen.

Humanitas kent trouwens nog meer activiteiten voor vrijwilligers: Thuisadministratie (een steuntje in de rug bij het omgaan met financiën in de huishouding), Thuisadministratie in Detentie (begeleiding gedetineerden in PI Zwaag), Levensboek (een levensverhaal vertellen en terug lezen in een boek), Home Start ( steuntje in de rug bij het opvoeden van kinderen in de thuissituatie), Jeugdsupport (jongeren ondersteunen bij het zoeken naar een plekje in onze samenleving) en Wel Thuis (ondersteuning naast een professionele opvoeding in de thuissituatie). Informatie: Humanitas West-Friesland  (west-friesland@humanitas.nl).