’t Skitteljacht bouwt eerste deelauto
woensdag 21 juli 2021

Deze wordt binnenkort overhandigd aan onder andere burgemeester Pijl. De houten deelauto is alvast een voorproefje voor de echte elektrische deelauto’s die de eerste week van september beschikbaar zijn voor de inwoners van Hoogkarspel. Na een succesvolle interessepeiling hebben Zonnecoöperatie West-Friesland en OnzeAuto de knoop doorgehakt. Vanaf de eerste week van september zijn er minimaal 3 elektrische Hyundai Kona’s beschikbaar voor de inwoners van Hoogkarspel. De eerste autodelers hebben zich inmiddels aangemeld.

Locaties
De eerste drie auto’s komen op het Raadhuisplein, de Zanglijster en de Kamille. Mochten er nog veel meer inwoners van Hoogkarspel willen meedelen, dan wordt het aantal auto’s snel verhoogd. Zo wordt voorkomen dat de autodelers naast een auto grijpen. De Zonnecoöperatie hoopt het deelinitiatief snel uit te breiden naar andere plekken in West-Friesland. ,,Hoe meer deelauto’s er rijden, hoe minder eigen auto’s er nodig zijn. Dat creëert niet alleen hartstikke veel ruimte op straat, maar is ook nog eens goed voor het milieu”, aldus Alex Bezemer van Zonnecoöperatie West-Friesland. “Geïnteresseerden uit omliggende gebieden kunnen zich altijd melden bij de Zonnecoöperatie”.

Vroege Vogel Bonus
Je kunt je nu al aanmelden voor de deelauto’s. Dat kan op samenslimrijden.nl/West-Friesland. Je gaat pas betalen als de auto’s er ook echt staan. Bij een vroege inschrijving ontvang je de Vroege Vogel Bonus. Die kan oplopen tot wel 125 euro rijtegoed. Samen Slim Rijden West-Friesland is een samenwerking tussen Zonnecoöperatie West-Friesland en OnzeAuto.