10 jaar De Brug Mediation- Familiemediation
zaterdag 23 december 2017

Het aantal aanvragen voor mediation is in de tussenliggende jaren flink toegenomen. Op 1 juli 2016 is Ben een samenwerking aangegaan met Paula de Vries, eveneens MfN-registermediator-Familiemediator. Beide houden kantoor zowel in Hoorn als Enkhuizen.

Omdat beide mediators zowel MfN-geregistreerd zijn als een specialisatie in Familiemediation hebben, is De Brug-Mediation aangesloten bij de Raad voor Rechtsbijstand en het Juridisch loket. Dit houdt in dat mensen met een lager inkomen in aanmerking kunnen komen voor tegemoetkoming in de kosten van het mediation proces en zij alleen een geringe eigen bijdrage hoeven te betalen. Dit maakt mediation voor iedereen toegankelijk.

Zij bemiddelen bij elk conflict, klein of groot, maar hebben een specialisatie in familieconflicten zoals echtscheidingen, beëindiging samenleving, opstellen van een ouderschapsplan, omgangsregeling en alimentatie berekenen. Daarnaast hebben beiden zich gespecialiseerd in Nalatenschapsmediation.

Mediation is het door partijen zelf gezamenlijk oplossen van hun conflict via bemiddeling door een onafhankelijke derde, de mediator. Vrijwel elk geschil heeft een oplossing die aanvaardbaar is voor betrokken partijen. Vaak zien de beide partijen de oplossingen niet, omdat zij midden in het conflict zitten. Hulp van een mediator kan daar verandering in brengen. De mediator brengt de communicatie weer op gang waardoor er mogelijkheden komen om aan oplossingen te denken. Mediation is bij uitstek geschikt voor familiekwesties.

Ben en Paula beantwoorden graag uw vragen. Neem gerust contact op. www.debrug-mediation.nl info@debrug-mediation.nl Ben van Wijk, 06 13373284 Paula de Vries, 06 51899555