7x7 nieuw voetbal fenomeen voor 35+
vrijdag 06 december 2019

Bij VV Dindua in Enkhuizen trapten ruim 80 mannen uit Westfriesland af in teams uit Andijk, Lutjebroek, Medemblik, Opperdoes en Enkhuizen. 
Het 7x7 wordt gespeeld op een half veld zonder scheidsrechter. Er mogen geen tackles en slidings worden gemaakt. Een wedstrijd duurt een kwartier, waarna er van teams en veld wordt gewisseld. De verenigingen in Westfriesland organiseren in het najaar en voorjaar acht vrijdagavondtoernooien waarbij alle clubs om de beurt gastheer zijn. 
Theo Muskee, lid van VV Dindua en initiatiefnemer: “Mooi om te zien dat mannen die gestopt waren met de KNVB-competitie op de zaterdag of zondag de schoenen weer uit de schuur hebben gepakt. De voetbalsport blijkt bij velen beter te passen. We blijven dicht bij huis in Oostelijk Westfriesland, blijven fit en het is minder blessuregevoelig. Bijzonder is ook dat het ontbreken van een scheidsrechter gezeik voorkomt. Dat is best een verademing. Er valt geen onvertogen woord en het plezier spat er af. Als je moe bent kun je rustig buitenspel blijven staan – want die regel doet niet mee – of je laat je doorlopend wisselen.” 
Volgens Muskee trekt het spel zelfs nieuwe leden aan die niet eerder hebben gevoetbald. Het 7x7 voetbal voor heren voorziet in een gat in de voetbalmarkt in Enkhuizen. Het aanbod van 35+ heren is groter dan bij de dames die de heren voorgingen in 7x7. Er zijn nu ruim drie herenteams. Het is de ambitie om minimaal vier teams op de been te krijgen, die naast de Westfriese poule ook nog een keer per maand onderling een balletje trappen. 
Na de geslaagde primeur in Enkhuizen bleek het team uit Medemblik de avondwinnaar, wat ze het gebruikelijke rondje in de gezellige kantine opleverde. 
Interesse?
Andere voordelen van een 7x7 lidmaatschap is dat je flexibel bent, je elke maandagavond kunt trainen en dat de contributie slechts € 60 per jaar is. Heb je interesse, of wil je meer weten: mail dan naar 7x7voetbal@vvdindua.nl of ga naar de website www.vvdindua.nl.