A tribute to the Max Collie Rhythm Aces
zaterdag 05 januari 2019

Dan, een jaar na het overlijden van bandleider en trombonist Max Collie op 86-jarige leeftijd, een ruim verdiend muzikaal eerbetoon aan zijn band de Max Collie Rhythm Aces. De meest succesvolle periode van de band zal dan belicht worden, waarin werd gespeeld met de beroemde line-up, bestaande uit Phil Mason kornet, ‘Jumping’ Jack Gilbert klarinet en altsax, Trefor ‘Fingers’ Williams double bass, singer and swinger Ron McKay op drums, ‘Gentleman’ Jim McIntosh banjo en natuurlijk leider Max Collie trombone.

Het is geen geheim dat deze band een grote invloed heeft gehad op het succes van het Jazzfestival Enkhuizen, waar zij voor het eerst optraden in 1976. Jazz Enkhuizen stond op zijn kop en de band werd een reguliere gast in Enkhuizen, zowel op het festival als op de club. Voor de band voelde het ook als thuiskomen in onze Haringstad. De invloed van de band inspireerde ook vele muzikanten en bands in Enkhuizen.

Niet in het puur naspelen of kopiëren, maar wel het besef dat interactie tussen publiek en band van groot belang is. Immers, daar waren de Rhythm Aces groot in: je kon gewoon niet om de band heen met hun ‘jazz Wall of sound’. Vanuit de beroemde line-up zal banjoist Jim McIntosh deelnemen in de tribute band. De overige leden van de formatie hebben allemaal zeer warme herinneringen aan de Max Collie Rhythm Aces.

Plaats van handeling: het Peperhuis in Enkhuizen, Wierdijk 12. De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur. De toegang is € 7,- voor donateurs en € 12,= voor anderen. Het is zeer voordelig om donateur te worden. Kosten zijn € 17,- per persoon, inwonend gezinslid is € 8,- Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar € 2,50. Ook is het zeer aantrekkelijk om een Gold Card aan te schaffen. Voor meer informatie www.sgtpeppersjazzclub.nl