AB vakwerk Schaatsmarathon
woensdag 22 november 2017

Om 17:00 uur klinkt het startschot voor de dames regiotop, gevolgd door de beloften heren 17:45 om tot slot de dames 19:15 en heren Top divisie om 20:30 uur. De schaatsmarathon staat al enige jaren in het teken van de Sjoerd Huisman Bokaal, Sjoerd werd in 2009 Nederlands kampioen op natuurijs.

In 2010 beleefde Huisman zijn meest succesvolle jaar. Hij won het eindklassement van de marathon cup en zegevierde bij het open NK op de Oostenrijkse Weissensee. Helaas is Sjoerd in december 2013 aan een hartstilstand overleden. ‘Een groot gemis voor de schaatswereld. Met de jaarlijks terugkerende schaatsmarathon en de naar de sportman vernoemde bokaal houden wij zijn naam in ere en denken wij terug aan de mooie sportmomenten die Sjoerd ons gegeven heeft’ aldus marathonorganisator Sam van Diepen.

Naast de bokaal topdivisie dames en heren, zijn er prijzen voor de leiders van alle categorieën. Afgelopen jaar heeft dit extra stimulans en spektakel opgeleverd. Met de bezoekersaantallen van voorgaande jaren in het achterhoofd beloofd het dit jaar ook weer een drukte van belang te worden. Ook dit jaar vele rijders uit de regio aan de start. Die in alle categorieën zullen uitkomen. En natuurlijk de winnaar van vorig jaar uit Andijk, Simon Schouten.