Activiteiten Binnen Museum Enkhuizen
woensdag 05 december 2018

Op 9 december vindt in het Atrium een intiem miniconcert plaats met klassieke muziek van Kristina Várlid. Bijzonder is, dat het optreden akoestisch is en wordt uitgevoerd zonder versterker. In het weekend van 15 en 16 december zijn er activiteiten die nauw aansluiten op de tentoonstelling Mooi Samen, portretten van het verenigingsleven rond de voormalige Zuiderzee door Koos Breukel en Sander Troelstra. Alle activiteiten zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum. 

Op www.zuiderzeemuseum.nl is het totale overzicht te zien van alle activiteiten. 9 december Kristina Vårlid, klassiek. Zij slaagde cum laude voor haar bachelor aan het Prins Claus conservatorium en had verder les aan de conservatoria van Glasgow, Oslo en Kristians land (Noorwegen). Tijdens haar concert in het Zuiderzeemuseum speelt Vårlid een klassiek programma. Mis dit bijzondere, jonge talent en haar meeslepende gitaarspel niet! Tijdstip: 12.00 – 13.30 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig. 

Zaterdag 15 december: Atelier Zuiderzee, workshop portretfotografie. Leer meer over technieken en compositie voor het maken van de perfecte portretfoto of selfie met jouw smartphone. Na het bekijken van de portretten in de tentoonstelling Mooi Samen ga je onder begeleiding van een museumdocent aan de slag met je observaties. Hoe leg je identiteit vast? Wat zegt een foto over iemand? Hoe zet je de ander neer? En is de geportretteerde blij met het eindresultaat? Tijdstip: 14.00 – 16.00 uur Maximaal 20 personen. Aanmelden via dorien.de.groot@zuiderzeemuseum.nl