Afscheid van dirigent Dick Opdam
dinsdag 17 oktober 2017

Na jarenlang de enthousiaste en altijd weer inspirerende motoren te zijn geweest van het koor slaan zij een andere weg in. Dat dit nooit ‘uit het oog uit het hart’ zal betekenen, dát moge duidelijk zijn. Want mensen die zich vele jaren lang, Dick zelfs meer dan 40 jaar, zó met alles wat ze in zich hebben inzetten voor een vereniging, die moet je op handen dragen en dat zullen de EQuality-ers dan ook zeker blijven doen.

Typisch zo’n concert dat je met gemengde gevoelens tegemoet gaat dus. Enerzijds een heerlijk vooruitzicht … een concert, dat is toch waar je na vele repetities, grote inzet, veel lachen en soms even een dipje uiteindelijk naar toe werkt. Je wilt als koor laten zien wat je op vocaal en artistiek gebied kunt neerzetten. Anderzijds deze keer ons laatste gezamenlijke optreden. Het wordt nu al regelmatig opgenoemd op de repetitie avond: “Jeetje, wat zal het straks wennen zijn zonder Dick en Anneke.” of “Ik weet echt niet of het straks nog wel net zo leuk is als nu”.

Mooie gedachten, nu al vol weemoed, maar toch ook met een logisch stukje twijfel erin naar de toekomst. Het bestuur van EQuality wil hierbij echter alle leden en belangstellenden gerust stellen. Er wordt achter de schermen hard gewerkt zodat EQuality dóór kan. Maar daarover later meer. Nu eerst de concerten.
Voor een bedrag van 7 euro 50 kunt u ons concert bijwonen en reken maar dat dat een aanrader is!!

EQuality zet voor u een avond/middag vol muzikaal entertainment neer met ongeveer twintig liedjes die door Dick en Anneke zelf zijn uitgekozen. Natuurlijk hadden ze nog veel meer favorieten maar we moesten een keuze maken. We hopen dat u net zo enthousiast zult zijn als de leden en het combo en horen dat dan ook graag van u na afloop van één van de concerten. De kaarten zijn binnenkort te koop bij Bakkerij Raat in de Nieuwstraat en bij Verenigingsgebouw Sint Pieter, Ridderstraat 9 te Medemblik. Tot ziens op zaterdagavond 4 of zondagmiddag 5 november!!