Andors Jazzband jazzclub Enkhuizen
donderdag 07 oktober 2021

Na de verplichte pauze vanwege corona start de jazzclub weer op met een spetterend concert van de Andors Jazz Band. Zoals in de horeca bekend is, zullen bezoekers voorafgaand aan dit concert in combinatie met een identiteitsbewijs een geldig corona toegangsbewijs moeten tonen, of op de telefoon of geprint op papier. Vanaf de oprichting in 1978 richt Andors Jazz Band zich op de geweldige hot dance en jazzmuziek uit de jaren twintig en de vroege jaren dertig van de Twintigste Eeuw. De band gebruikt de originele arrangementen uit die tijd, maar ook eigen stijlgetrouwe arrangementen. Zoals gewoon was in de beginjaren van de jazz, speelt de band akoestisch; alleen de aankondigingen en de zang zijn versterkt.

Graag geziene gast

In een kwart eeuw is de band een graag geziene gast geworden op jazzfestivals in heel Europa en tijdens talloze tournees heeft de band opgetreden in tientallen Europese jazzclubs en volgden vele radio- en televisieopnamen. Andors Jazz Band heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende bands in de vroege jazzmuziek, met een groeiende, enthousiaste aanhang die deze muziek heeft herontdekt. De leden van de band zijn ervaren musici met een voorliefde voor de muziek van legendarische orkesten uit die tijd, zoals die van Fletcher Henderson en Duke Ellington. Vanzelfsprekend is ook de presentatie van de band stijlgetrouw: de 'Roaring Twenties' herleven opnieuw en op veler verzoek muzikaal in het Peperhuis.

Plaats van handeling: het Peperhuis in Enkhuizen, Wierdijk 12. De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur. De toegang is € 7,- voor donateurs en € 12,- voor anderen. Het is zeer voordelig om donateur te worden. Kosten zijn € 17,- per persoon, inwonend gezinslid is € 8,-. Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar € 2,50. Ook is het zeer aantrekkelijk om een Gold Card aan te schaffen. Voor meer informatie www.sgtpeppersjazzclub.nl