Autocross Venhuizen
zaterdag 22 juni 2019

U zult vele Pk’s zien langskomen op het gezelligste circuit van Noord-Holland. Vele coureurs, in de diverse klassen, zullen tijdens deze cross strijden om de punten en de koppositie in het Noord-Hollands Kampioenschap. Dorpsgenoten zullen daarnaast gaan voor de eer van winnen in eigen dorp! Het terrein is vanaf 11.00 uur toegankelijk voor publiek.

De coureurs strijden in de Standaard-, Dames standaard-, Super standaard-, Rodeo- en de Verstevigde klasse. Tevens verwelkomen wij net als vorig jaar de kever- en jeugdcoureurs. Jongeren mogen al vanaf 12 jaar meedoen in de jeugdklasse. Voor elke klasse gelden andere regels waar de auto’s aan moeten voldoen. Voorafgaand aan de cross worden de auto’s gekeurd a.d.h.v. het reglement.

Het Noord-Hollands kampioenschap bestaat uit 4 crossen: Wervershoof, Winkel, Middenbeemster en Venhuizen. Als enige cross van het Noord-Hollands kampioenschap zullen de coureurs in Venhuizen rijden met transponders. Met behulp van de transponders is de organisatie in staat om op een 16,5 m2 groot LED-scherm het publiek tijdens de rit te informeren over de strijd die wordt geleverd tussen de coureurs. De posities en rondetijden verschijnen op het scherm.

Of u voor het eerst komt, of al jaren fanatiek autocrossliefhebber bent, u zult een spectaculaire dag beleven. Gezellig aan de baan staand, zitten op uw meegebrachte stoel of kijkend vanaf een kar, kunt u de cross nauwlettend in de gaten houden. Wie strijden er om de 1e plaats? Vliegt er een auto uit de bocht of over de kop? Wie is het beste weg bij een herstart? Krijgt iemand een zwarte vlag? Waarom staan de monteurs in de pits opeens allemaal om die éne auto? Dit alles zorgt ervoor dat er de gehele dag genoeg te zien en te beleven is.

Inschrijven voor deelname aan de cross kan nog tot zaterdag 29 juni (18.00 uur) via www.autocrossvenhuizen.nl