Bedenk eens een verrassend thema feest…
vrijdag 04 mei 2018

Wordt het in spijkerbroek trouwen op een maandagochtend of en meerdaagse trouwdag happening met familie in het buitenland. Deze maand tips en trends over een thema bruiloft. Dat nodigt niet alleen uit tot extra vrolijkheid, het biedt ook nieuwe mogelijkheden voor het invullen van een originele trouwdag.

Als je het hebt over een thema bruiloft dan zijn er nogal wat opties. Van een rockende 60's weddingparty tot een meer romantische strandbruiloft. Bepaal in ieder geval eerst in welk seizoen jullie gaan trouwen. Een Halloween trouwfeest in april is leuk, maar wellicht toch niet zo’n goed idee. Alhoewel…

Er zijn legio thema’s voor je huwelijksfeest te bedenken. Misschien heb je een leuke hobby, die je als basis voor een idee kunt gebruiken. Of ben je sportief en zet je iedereen op de fiets. Met een beetje ‘out of the box-denken kom je zo al een heel eind.

Nog een paar voorbeelden waar je wellicht wat mee kunt. Een bruiloft helemaal gebaseerd op de jaren 50. Denk aan de kortere trouwjurken over de knie, veel kant en natuurlijk de hoeden in allerlei soorten en maten. Je stemt ook je trouwkaarten af in deze leuke stijl. Bekijk eens wat oude familie foto's uit deze jaren, dan heb je meteen een idee hoe het er uit zag. 

Nog een inspirerende tijd was flower power. Mooie felle kleurtjes van appeltjes groen tot lila en oranje, een lekkere bonte mix. De mannen met de vet kuif, de dames in petticoat. In dit thema kan je je helemaal uitleven en neem een band die heerlijke oldies speelt, zoals de Stones, Beatles, Elvis, en natuurlijk de gezellige rock en roll. Erg leuk is om te vragen of je gasten ook in 60's stijl komen.

Ook een boeren bruiloft kan heel gezellig zijn. Vroeger duurde zo’n boerenbruiloft drie dagen lang en werd vaak op de eigen boerderij gevierd. Misschien kan je in de buurt wel een leuke boerenschuur huren met rode ruitjes tafelkleden en de balen met stro in een entourage van oude landbouw materialen. Koffie met krentenbrood, en het heuse speenvarken, zijn leuke details voor een boeren bruiloft.

Langs de Noord-Hollandse kust vindt je volop strandlocaties waar je letterlijk op het strand kan trouwen. Natuurlijk pas je je trouwkleding hierop aan. Voor de bruidegom een mooi licht pak, met licht blauwe accessoires, en de bruid in een zwierige zeemeerminachtige trouwjurk. En natuurlijk je trouwreportage is helemaal aan het thema zee, strand, boten en vissen gerelateerd. In ieder geval veel plezier verder bij het bedenken van jullie thema feest!

Oproep; Ook een schitterende trouwdag beleefd en jullie willen dat graag met de lezers van Weekblad Zondag delen? Schroom dan niet en laat het de redactie weten en wie weet staan jullie dan de volgende keer centraal op deze speciale trouwpagina’s. Telefoon: 0229-213633 of via email: weekbladzondag@ziggo.nl