Bedrijventerrein Zuiderkogge in trek bij ondernemers
woensdag 19 april 2017

Dinsdag 18 april werd, het koopcontract getekend op het gemeentehuis in Hoogkarspel in het bijzijn van wethouder George Besseling en Frank Nannings van USP vastgoed.

Wethouder Besseling is zeer tevreden met de toenemende belangstelling voor het bedrijventerrein. “Nu de economie aantrekt, durven ondernemers weer te investeren. Zuiderkogge is een mooie kans voor ondernemers die een volgende stap willen zetten. Het zijn ruime betaalbare kavels, die bovendien goed bereikbaar zijn.”

Familiebedrijf onder één dak
Rob Jongejans gaat als lokale aannemer een pand bouwen voor zijn aannemingsbedrijf. Zijn vrouw Carrie Jongejans zal in het pand haar kapsalon gaan voortzetten, samen met dochter Iris. De salon is gespecialiseerd in maathaarwerken, pruiken, hairextensions etc. Gezamenlijk wordt dit echt een familiebedrijf onder één dak.

Bouw in volle gang
Het familiebedrijf wil snel van start met de bouw van het pand. Het plan is om nog voor de bouwvak te starten met het heiwerk en voor de kerst het pand te betrekken. Jongejans is niet de enige ondernemer die aan het bouwen is. Plaatselijke ondernemer Bar-Bier kocht vorig jaar een kavel van 4000 m2. De oplevering van hun nieuwe pand is medio juli gepland.

Aandacht voor duurzaamheid en landelijke ligging
Bij de ontwikkeling van de bedrijfsgebouwen is veel aandacht voor duurzaamheid. Twee kavels zijn geschikt als woon-werkkavels die bereikbaar zijn vanaf de Koggeweg. De kavels aan de oostkant van het bedrijventerrein hebben een bosplantsoen. Hierdoor is er een mooie overgang van het bedrijventerrein naar het landelijke karakter van de omgeving. De uitbereiding ligt ten oosten van de eerder gerealiseerde fases van het bedrijventerrein Zuiderkogge. Meer informatie vindt u op www.uspbv.nl