Beethoven’s Pastorale in Medemblik?
donderdag 24 januari 2019

Dit is op zaterdagavond 2 februari 2019 en nu met de uitvoering van de schilderachtige 6de Symfonie (Pastorale) en het sublieme 5de Pianoconcert (Keizerconcert) door niet minder dan Ramon van Engelenhoven … maar … voor een verantwoorde organisatie moet er een beroep gedaan worden op financiële hulp en is er een CROWDFUNDINGSACTIE gestart via hetluktons.nl … vanaf € 10 zijn alle bijdragen welkom en bij een donatie van € 50 krijgt u een toegangskaart t.w.v. € 25 cadeau. HELPT u mee ? Ga naar www.hetluktons.nl/nl/projects/beethoven-in-de-bonifacius-ii 

Pastorale van Beethoven. Deze 6de symfonie van Beethoven, de Pastorale, beeldt een verhaal uit van een boerenfeestje dat door een onweer onderbroken wordt. Het natuurgeweld van een razende storm komt overweldigend over en het “lied”van de herder in het laatste deel is één van de indrukwekkendste finales van Beethoven’s symfonieën.

Beethoven’s 5de Pianoconcert. Dit zgn. Keizerconcert is het laatste Pianoconcert van Beethoven met een “Rapsodische uitbarsting”waarbij de piano vrijwel onmiddellijk meedoet. Het is het meest gespeelde en opgenomen (op cd) concert van deze virtuoze componist met mooie contrasten tussen luide en dromerige, intiemere passages. Een weergaloos werk!