Belmobiel zoekt zaterdagchauffeurs
woensdag 10 juli 2019

Het vrijwilligersteam van de Belmobiel is dringend op zoek naar extra zaterdagchauffeurs. De Belmobiel van Welwonen bestaat al meer dan tien jaar en wordt gesubsidieerd door de gemeente Enkhuizen. Je ziet hem vast wel eens rijden in Enkhuizen, de Volkswagen Caddy Combi met de zwarte ouderwetse telefoon erop en het logo van Welwonen. Iedere dag tussen 9.00 en 17.00 uur, behalve op zondag, maken ouderen gebruik van de Belmobiel voor slechts € 1,50 per persoon per rit.

Bijvoorbeeld voor een bezoek aan het gezondheidscentrum, het Enigmahuis, de Bonte Veer, het zwembad, de kapper, een winkel of om bij iemand op visite te gaan. De Belmobiel maakt bijna 5000 ritten per jaar en de 19 chauffeurs en 5 planners ervaren allemaal veel waardering voor hun werk. Eén tot twee keer per jaar hebben ze een gezellig teamuitje en aan het einde van het jaar krijgt iedereen een kerstpakket. 

Iedere vrijdag om 10.30 uur is al bekend hoeveel ritten er zijn op de zaterdag. Tussen de ritten door ben je als chauffeur vrij om iets anders te doen en er komen nooit extra ritten bij. Houd je van rijden? Ben je servicegericht en heb je goede contactuele eigenschappen, dan is deze vrijwillige functie wellicht iets voor jou. 
Interesse? Of wil je meer weten? Bel of mail dan met Gonnie Lubbers. Tel. 0228-350500 (ma t/m do, 09.00-12.30 uur), e-mail gl@welwonen.nu