Benefietconcert Andijk
donderdag 12 oktober 2017

Het concert begint om 20.00 uur, de kerk is open vanaf 19.15 uur. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk aan de Middenweg 4 te Andijk verkrijgbaar. Vrij parkeren naast de kerk. Om de drempel zo laag mogelijk te laten zijn kosten kaarten slechts € 10,-.  Verdere info: www.zingenenzo.com 

Nederland telt op dit moment ongeveer 1500 patiënten. Gemiddeld overlijden er elk jaar 500 patiënten en komen er 500 bij. Hoewel er wereldwijd onderzoek wordt gedaan naar de ziekte is de oorzaak tot op heden onbekend. Hoop op een toekomst – met een gemiddelde levensverwachting van 3 tot 5 jaar na de eerste symptomen – is er voor deze 1500 patiënten nog niet. Verreweg het meeste wetenschappelijk onderzoek naar ALS in Nederland wordt gefinancierd door giften aan Stichting ALS Nederland.

Aan het benefietconcert wordt meegewerkt door het Driebankoor o.l.v. Jan Verhoef en de zanggroep Ani-Mea. Het Driebankoor is een enthousiast Westfries gemengd koor dat haar thuisbasis heeft in Venhuizen. Voor de leden van het Driebankoor betekent zingen uitdaging, muzikale kwaliteit, stemvorming en zangtechniek. Maar ook grote inzet, betrokkenheid, veel enthousiasme en een gevoel van saamhorigheid

Mede dankzij de grote muzikale kennis van haar dirigent zingt het koor vele verschillende werken, zoals het ontroerende Passieconcert ´Olivet to Calvary´ en andere prachtige religieuze muziek. Maar ook een mix van meerstemmige wereldse muziek in verschillende talen, klassieke muziek uit verschillende tijdperken, sfeervolle kerstliederen, muziek uit musicals, ‘The Young Messiah’ en andere -door Tom Parker gearrangeerde- muziek. Het prachtige ‘Stabat Mater' van Karl Jenkins en 'Die Krönungsmesse' van W.A. Mozart staan ook op ons repertoire. Kortom, het Driebankoor biedt voor elk wat wils!

Tijdens dit concert in Andijk zingt ook ‘Anima-Mea’. Zoals ze zelf zeggen: gewoon vier gelijkgestemde zielen, Charles & Margreet Drijver en Jos & Wilma van Ophem. Bij toeval ontdekten zij dat hun stemmen 'kleurden'. Dit leidde ertoe dat het viertal in 2013 besloot invulling te geven aan hun hartenwens: A capella zingen vanuit een innerlijke bezieling.

Het Driebankoor wordt begeleid door twee virtuoze musici: pianist Rens de Winter en organist Jan Rozendaal. Zij zullen ook voor een instrumentale solo’s zorgen.