Benefietdiner bij IJgenweis
zaterdag 17 februari 2018

Marco Nooder werd als ondernemer en als mens geraakt door wat The Style Foundation doet in Kenia. Hij hoorde over de manier waarop Maasai jongeren kansen werden geboden. “In oktober 2017 ben ik zelf naar Kenia geweest om het project te bezoeken en dat heeft me nog gemotiveerder gemaakt om deze vorm van hulp te steunen!”

In Kenia leven de Maasai vaak volgens de regels en gewoonten van hun voorouders. De wereld verandert echter heel snel. Om mee te kunnen draaien in de moderne wereld en een nieuw vak leren is scholing nodig, maar opleidingen zijn er nauwelijks. Daarbij kost scholing geld. In een land waar koeien je rijkdom zijn levert dat de nodige uitdagingen op.

"Toch zie ik vooral kansen,” vertelt Marco. “The Style Foundation heeft een website waar alles heel uitgebreid terug te lezen valt. In het kort komt het erop neer dat elk jaar twintig jonge Maasai de kans krijgen om de één jarige opleiding te volgen. Daarnaast lopen zij stage.

De kosten van de opleiding worden deels door The Style Foundation en deels door de Maasai zelf gedragen. De opleiding is dus niet gratis en daarom zijn de deelnemers echt gemotiveerd.” Kijk op www.thestylefoundation.nl  voor alle informatie.

Op zaterdag 10 maart kunt u genieten van een 4-gangen fijnproevers diner. De opbrengst gaat naar het Maasai Education Centre in Kenia. Het is een geheel verzorgde avond met live muziek en veel informatie over het project. Het aantal plaatsen is beperkt, dus reserveer snel! De kosten voor het diner, inclusief een bijpassend wijnarrangement, zijn 55 euro per persoon. Het is noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt. Dat kan via www.thestylefoundation.nl of per mail info@destijl.nl of telefonisch 0229 281900. Restaurant IJgenweis vindt u op Veilingweg 21 in Bovenkarspel.