Berend Botje helpt scholen bij noodopvang
vrijdag 22 januari 2021

Kindern van ouders met een cruciaal beroep of kwetsbare kinderen kunnen wel op school terecht voor noodopvang. Op sommige scholen is de noodopvang overvol en de Pedagogische medewerkers van Kinderopvang Berend Botje springen dan ook bij om te ondersteunen. 

Inmiddels biedt een flink aantal pedagogisch medewerkers van Berend Botje ondersteuning op meer dan 20 scholen in de gemeenten Medemblik, Hoorn, Enkhuizen, Edam-Volendam, Koggenland, Opmeer en Oostzaan. 
Pedagogisch medewerker Ciska stond afgelopen vrijdag voor het eerst naast de vaste juf op de groepen 1 en 2 van de St. Nicolaasschool in Nibbixwoud. Dat is niet nieuw voor haar, want Cisca is eerder anderhalf jaar klassen assistent geweest op school. Normaal gesproken werkt zij vier ochtenden in de week bij de peuterspeelgroep Berend Botje, die over twee grote ruimtes beschikt in het gebouw tegenover de school. Door de gunstige ligging is er al jaren een goede samenwerking met school. 
Ciska vindt het fijn om te kunnen helpen op school, vrijwel alle kinderen kent zij omdat deze bij haar in de peuterspeelgroep hebben gezeten. Het is juist fijn om te kunnen helpen in deze rare tijd. 
Wilt u meer informatie over Kinderopvang Berend Botje kijk dan op de website www.berendbotje.nl of neem contact op met telefoonnummer 088-2337180.