Betaal eens (wat meer) voor jazz
vrijdag 14 juni 2019

De gemiddelde bezoeker uit de regio kent vooral het gratis zaterdagmiddagprogramma, met meerdere podia in de historische binnenstad en kopen eventueel een toegangsbandje voor de daaropvolgende kroegentocht. Maar wie dat goed bevalt en het daar meestal bij laat, zijn ook de betaalde evenementen op de andere dagen aan te raden. 

Voor twee euro en vijftig cent kunnen een kind en een volwassene zaterdagochtend 15 juni een jazzworkshop bijwonen van saxofonist Coen Witteveen (die vaak optreedt met onder anderen Typhoon) en Jolieke Sorber. Aansluitend volgt er een kleurrijke optocht achter een streetparade band. 


Verdubbeld

Swingin’ Sunday is de laatste jaren in de plaats gekomen van het Bloody Mary Concert op zondag, waarna de bezoekersaantallen weer sterk toenemen. Vooral vorig jaar, toen deze voor het eerst op het terras van Brouwerij De Werf en de naastgelegen scheepswerf plaatsvond waarmee het bezoekersaantal meer dan verdubbelde. De term ‘het dak eraf’ is nu niet alleen meer figuurlijk van toepassing. Internationale toppers als het Deense Jazz Five en de Amerikaanse, prijswinnende zangeres Tricia Boutté. 

Ook de vrijdagavond is niet alleen meer bestemd voor ervaren jazzrotten. Het, met samen met Swingin’ Sunday, duurste evenement is met een toegangsprijs van € 17,50 nog steeds goedkoper dan soortgelijke andere muzikale evenementen. Met onder anderen Adrian Cox, die met een nieuw kwartet nieuw elan brengt en de afsluitende Ragged Men (voorheen bekend als The Revivalists) is ook op vrijdagavond een feestje gegarandeerd.

Mocht je budget ontoereikend zijn voor meer dan één betaald evenement, zijn er nog de gratis Gospel & Glory Celebration op zondagochtend of een voorzichtige start op donderdagavond in Café Bok met Friends of the Festival. Kijk voor meer informatie over ticketprijzen en andere informatie op de festivalwebsite: www.jazzfestivalenkhuizen.nl.