Boksend assertief worden
dinsdag 30 januari 2018

Jongens en meiden kunnen in de leeftijd vanaf 11 jaar in jongerencentrum Inventas een training volgen om met deze situaties om te gaan. Samen met onze professionele trainer heeft Inventas (onderdeel van Centrum Jeugd en Gezin) een assertiviteitstraining opgezet voor jongens en meiden. In deze workshop leren jongeren om voor zichzelf op te komen.

De workshopleider richt zich op het trainen van de communicatie vaardigheden en leren jongeren om op de juiste manier een mening te geven of gevoelens te uiten zonder dat daar iemand agressief van wordt. Assertiviteit bevat: kritiek kunnen uiten, Respect tonen, eigen mening uiten, geven van complimenten, nieuwe uitdaging durven aangaan, zelfverzekerd zijn en verzoeken kunnen weigeren.

De cursus houdt ook in dat de jongere fysiek voor zich zelf kan opkomen, stevig kan staan en weet wat te doen met een aanvallende situatie. De training richt zich op situaties in school, werk of tijdens uitgaan, waardoor de workshop interessant is voor iedere jongere. Doordat deze workshop wordt aangeboden door Stichting Welzijn Stede Broec (Centrum Jeugd en Gezin) kan het aangeboden worden voor een lage prijs aan jongeren in Stede Broec en omgeving. De workshop bestaat 8 lessen van 1 uur en heeft een programma voor jongeren (11+). Deze groep start om 16:00 uur op vrijdag 9 februari.

Het vindt plaats op vrijdag in de zaal of buiten bij jongerencentrum Inventas. De kosten voor de cursus zijn € 25,= per deelnemer en dat is inclusief materiaal gebruik. Deelname is op volgorde van inschrijving. Geef naam, leeftijd, telefoonnummer en woonplaats op via info@jcinventas.nl. Meer info op onze website www.jcinventas.nl Voor kinderen t/m 11 jaar organiseert Stichting Welzijn Stede Broec Rots & Water.