Bonte Veer 10 jaar hart van de wijk
maandag 11 februari 2019

Tijdens alle vaste activiteiten is er deze week iets lekkers bij de koffie en bij de kinderknutselmiddag op woensdag komt Simon Ballon. Op 14 februari 2009 was de feestelijke opening aan de Wielewaal. Het wijkcentrum en het eetcafé van Welwonen, de bibliotheek, gymzaal, kinderopvang, huisartsenpraktijk en diverse zorgleveranciers zijn gevestigd in het hart van de wijk. Hier komen dagelijks veel mensen die gebruikmaken van allerlei maatschappelijke medische diensten.

Samenwerking met Leekerweide

De medewerkers in de Bonte Veer werken al tien jaar samen met Leekerweide. Professionals van deze zorgorganisatie begeleiden hier mensen met een verstandelijke beperking die als vorm van dagbesteding in de keuken en de bediening van de Bonte Veer helpen. Een bedankje aan Leekerweide vindt Margreet Loots, bedrijfsleider en vrijwilligerscoördinator van de Bonte Veer, op zijn plaats: “De samenwerking met Leekerweide maakt de Bonte Veer bijzonder. Onze eetcaféformule biedt diegene die net iets meer begeleiding nodig heeft toch een kans in de maatschappij. En voor onze gasten bundelen we het sociale aspect met kwaliteit tegen een redelijke prijs.”

Programma

Op woensdag 13 februari is er in het wijkcentrum een gratis kinderknutselmiddag voor alle kinderen. Als klap op de vuurpijl verrast Simon Ballon hen met balloncreaties. Bij de bibliotheek kan iedereen in de feestweek een hartengroet maken van een blanco ansichtkaart. Voor de lezers staat er een mooie collectie klaar van titels met ‘hart’ erin. Op woensdag, donderdag en vrijdag wordt er in het eetcafé een speciaal 3-gangen feestmenu geserveerd voor slechts € 10,00 en een extra feestelijke daghap voor € 6,50. Op donderdag 14 februari is er ‘muziek terwijl u eet’. Zanger en gitarist Johan Kruizinga verzorgt een liveoptreden. Op zaterdag 16 februari is het eetcafé gesloten. Er wordt dan een speciale jubileumavond georganiseerd voor alle vrijwilligers en medewerkers die 10 jaar Bonte Veer hebben mogelijk gemaakt.

Wilt u eten in de Bonte Veer? Reserveer dan op tijd een tafeltje om teleurstellingen te voorkomen. Tijdens de openingstijden van woensdag tot en met zaterdag kunt u bellen met 322 027. Mailen kan ook naar ml@welwonen.nu. Meer informatie over het wijkcentrum en eetcafé de Bonte Veer vindt u op www.bonteveer.nl