Bosmanstaete kreeg nieuwe tuin
zondag 08 april 2018

Een naam gekozen uit diverse inzendingen, van de jeugd van het basisonderwijs in Hem/Venhuizen. Een zeer toepasselijke naam voor dit mooie gebeuren. Dagelijks zien we daar een prachtige verbinding ontstaan tussen mens en dier, tussen jong en oud. Voor elk wat wils, een rustpunt, een plek om even bij te praten, een ontmoetingsplek.

Een stuk nostalgie is weer terug. Jarenlang heeft er een volière gestaan op de binnenplaats van het ‘bejaardenhuis’. Deze is in ere hersteld, een nieuw exemplaar welk voldoet aan de ‘nieuwe tijd’ is gevuld met vele soorten vogels met een diversiteit aan kleuren en geluiden. De aanwezige eekhoorns maken het plaatje compleet. Ook de vroeger altijd aanwezige zwanen zijn weer present, zwarthals zwanen. Zij worden in de vijver vergezeld van diverse soorten eenden, Koi’s en schildpadden.

Aan de andere kant van het park is een heuse kinderboerderij gebouwd. Deze wordt bewoond door o.a. Kameroen schapen, Indische Loopeenden, Mandarijn eenden (zie foto), kippen en konijnen. Deze boerderij is overdag voor een ieder toegankelijk. Juist om de verbinding kracht bij te zetten.

Al met al een prachtig initiatief in een prachtig dorp. Wij zijn (sch)apetrots dat we dit voor vele mensen mogen creëren, iedereen is lovend over de opzet en de uitvoer. De vele vrijwilligers, maar zeker ook heel veel sponsoren en bedrijven die zich belangeloos inzetten maken er een schitterend geheel van. Meer zien, Wilgaerden Bosmanstaete, Sint Lucasstraat 9 in Venhuizen.