Cheque voor St.Leergeld WF
vrijdag 17 november 2017

De Paasactie gaf de gelegenheid aan werkgevers om een Paascadeau te geven aan haar werknemers. En niet zomaar een paascadeau; een Chocolade Paashaas van 50cm groot. Bij iedere Chocolade Paashaas werd ook een lot voor de Rotary Loterij bijgevoegd. Hiermee maakte iedere werknemer kans op mooie prijzen zoals een IPad, ZIGGO VIP arrangement en nog vele andere prachtige prijzen!

De kosten en de prijzen van beide acties zijn gesponsord, waardoor een optimaal resultaat is bereikt. De opbrengst van € 5.000,- is woensdagavond uitgereikt aan Stichting Leergeld West-Friesland.

De stichting richt zich op het voorkomen van sociale uitsluiting van kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen, door deze kinderen weer mee te laten doen aan binnen- en buitenschoolse activiteiten.

Het kan hierbij gaan om activiteiten voor kinderen op het gebied van onderwijs, sport, cultuur of welzijn, zoals meedoen aan schoolreisjes, muziekles of lid worden van een sport- of scoutingvereniging. Leergeld biedt deze kinderen daarmee een springplank, waardoor zij opbloeien, kennis en vaardigheden ontwikkelen en eigenwaarde krijgen. Een mooi doel dat Rotary Enkhuizen graag steunt.

Rotary doet een serieus beroep op haar leden om hun vaardigheden belangeloos voor diverse activiteiten in te zetten. De wekelijkse clubbijeenkomsten vormen een basis voor deze activiteiten, maar de inzet van een club reikt dus veel verder dan deze bijeenkomst. Elk jaar opnieuw worden grote en kleine projecten gerealiseerd.