Concert Dzmano
dinsdag 01 oktober 2019

Georgisch Vocaal ensemble Dzmano uit ‘Wie is de Mol’ tourt komend najaar door Nederland. Concert Dzmano met gastzangers Levan Samkurashvili sr. en Levan Samkurashvili jr.

Locatie: Cultureel Centrum Pancratius - Oosterblokker 98 - 1696 BK Oosterblokker
Aanvang 20.00 uur – zaal open 19.30 uur. Kaarten 12,50 euro. Info/reserveren: Joke van der Weide. Mail : joke@kunstwerkplaats.com Tel : 06 – 55 77 52 68 / 023 – 528 00 25

Na de uitzending van Wie is de Mol in Georgië zijn veel Nederlanders in de ban geraakt van deze betoverende cultuur. Met name heeft de meerstemmige zang die klonk in het grottencomplex Vardzia bij veel kijkers een diepe indruk achtergelaten. Gelukkig komen de mannen uit Akhalsikhe vanaf 4 oktober tot en met 3 November naar Nederland voor een toernee van meer dan 20 concerten op verschillende unieke locaties. Het ensemble brengt prachtig meerstemmige volksliederen waarbij ze zichzelf begeleiden op de Panduri ,een authentiek Georgisch instrument. Ze zingen liederen over de natuur en de liefde maar ook liederen over strijd en geloof. De polyfone zang van Georgië is zeer oud en staat op de wereld erfgoedlijst. Naast concerten geven de heren ook verschillende workshops en is er gelegenheid om deze Georgische beroemdheden persoonlijk te ontmoeten.Een unieke kans om van heel dichtbij deze bijzondere cultuur te kunnen beleven en te leren kennen.