Concert Westfrisia Cantat
woensdag 08 november 2017

Zingen is ons met de paplepel ingegoten en het is nog steeds populair. Dat blijkt wel uit het aantal zangkoren in onze regio, dat niet op de vingers van twee handen te tellen is. Elk koor met een eigen soort muziek en een eigen publiek. Ook operakoor Westfrisia Cantat heeft haar eigen repertoire.

Uit de werken van bekende operacomponisten wordt elk jaar weer een keus gemaakt voor de jaarlijkse uitvoering. Als operakoor kan je nauwelijks om Verdi heen, maar daarnaast is er gelukkig ook ruime aandacht voor andere grootheden uit de operawereld. Van Cherubini, ook een operacomponist, wordt een deel van zijn Requiem uitgevoerd; het heeft niets met opera te maken, maar is zo mooi dat het toch een plaatsje in de programmering verdient.

Met werk van Rossini, Bellini en Donizetti zet Westfrisia Cantat de toon voor een gevarieerd concert dat operaliefhebbers uit de wijde omtrek zal aanspreken. Als altijd worden koordelen afgewisseld met aria’s uit deze opera’s. Deze worden ditmaal gezongen door de sopraan Leonie van Veen, de bas Hans de Vries en de tenor Gerben Houba.

De begeleiding van koor en solisten is in de vertrouwde handen van vleugelvirtuoos Willem Woestenburg. Dit alles wordt aangestuurd door de immer enthousiaste dirigent Wim Dijkstra. Koor, solisten, de begeleider en de dirigent staan klaar om het publiek een onvergetelijke middag te bezorgen op: zondagmiddag 12 november om 15.00 uur in de Gerardus Majellakerk in Onderdijk. Toegangsprijs € 17,50. Voorverkoop €16,00. Bestellen via de site www.westfrisiacanta.nl of telefonisch bij Bert Haakman 0228 582045 of Joke Kaarsemaker 0228 581238.