Conflict of Scheiding, positief afwikkelen
woensdag 04 maart 2020

Mediation is namelijk bijna altijd een prettige en effectieve manier om een scheiding te regelen. Uitsluitend wanneer het conflict zo groot is dat men erop uit is ten koste van alles de ander te beschadigen, is een scheiding via advocaat, waarbij de rechter de besluiten voor partijen neemt, de enige optie. Voor alle overige gevallen raden wij aan om Mediation te overwegen. Een scheiding  via advocaten of Mediation leidt namelijk tot veel verschillen in het proces én de uitkomst. Daarbij is het belangrijk dat de begeleider ook voldoende kennis heeft van de uiteenlopende zaken die aan de orde komen.

Bij een (echt)scheiding moet veel geregeld en besproken worden: zowel op financieel vlak als op juridisch en fiscaal gebied, en ook voor eventuele kinderen. En zeker voor kinderen geldt: beslissingen kunnen het beste genomen worden door diegene die ze kennen en weten wat het beste voor ze is, namelijk de ouders.


Via echtscheidings mediation worden alle onderwerpen zorgvuldig besproken en geregeld en hoeft niemand een rechtbank te zien. Voor zover een (echt)scheiding vaak een pijnlijk en moeilijk traject is, gunnen wij ieder persoon/gezin die ermee te maken heeft dat dit niet langer/moeizamer verloopt dan nodig. Bij Weder Mediation hebben we zowel de financiële als de pedagogische achtergrond in huis zodat we op alle gebieden met voldoende aandacht en kennis een echtscheiding kunnen begeleiden. Goed en zorgvuldig uit elkaar, (juist) ook voor de kinderen, het kan écht! 

Wender Mediation, van Dedemstraat 6, Hoorn. T. 0228-235000 E. info@wendermediation.nl