Damesvoetbal bij KGB
vrijdag 06 september 2019

Initiatiefneemster Heidi Noordeloos plaatste een oproep op Facebook en op de website van KGB en in een mum van tijd waren er genoeg speelsters om 3 teams te vullen.

Dit damesteam speelt twee competities, een voorjaars- en een najaarscompetitie. Op een aantal vrijdagavonden worden er wedstrijden gespeeld tegen teams uit de omgeving. Er wordt 7 tegen 7 gespeeld op een half veld gedurende een half uur, twee wedstrijden per avond. En daarna volgt meestal een gezellige nabespreking in de kantine van de vereniging waar de dames die avond hun wedstrijden hebben gespeeld. 
Iedereen is welkom, moeders van spelers, oud-voetbalsters etc. Nog steeds kunnen dames zich aanmelden via info@vvkgb.nl of rechtstreeks via de website www.vvKGB.nl. Ook trainers of begeleiders zijn van harte welkom want het is nogal veel voor Heidi om alles zelf te regelen.


Buiten de dames 35+ kende KGB een aantal jaren geen damesvoetbalteams op seniorenniveau, in het komende seizoen zijn er opeens twee complete damesteams voor de competitie ingeschreven. Eén team bestaat uit speelsters die grotendeels al lid van KGB waren en nu de seniorenleeftijd hebben bereikt, aangevuld met enkele nieuwe speelsters. Het 2e team is een nieuw team met allemaal dames die nog niet eerder lid waren van KGB, de meeste ook niet van andere verenigingen. Er wordt enthousiast getraind zodat ze klaar zijn voor de competitie.

Ook in de jeugd zijn er damesteams actief (MO19-1, MO17-1 en MO 13-1) zodat er inmiddels gesproken kan worden van een bloeiende damesvoetbaltak bij KGB.Mochten er dames/meisjes zijn die ook willen voetballen op sportpark De Rozeboom dan kunnen zij zich aanmelden via de website www.vvKGB.nl of info@vvkgb.nl. Eerst eens rondkijken of een proeftraining volgens kan natuurlijk altijd.