De Bokkentoer in Medemblik
vrijdag 06 oktober 2017

Op liefst 23 locaties kunnen naar hartenlust bokbiertjes worden geproefd worden. Verder is er muziek van twee dweilorkesten en is de watertaxi versterkt met een tweede schuit van De Koggenvaarder, die nu ook de Westerhaven aandoet. Redenen genoeg om snel uw stempelkaart te bestellen.

Hoe het werkt. U koopt een stempelkaart ter waarde van € 5,- online, of bij één van de deelnemende proeflokalen of bij de infostand. De infostand staat op zaterdag 30 september en 7 en 8 oktober op de Nieuwstraat ter hoogte van nummer 65. Hier kunt u ook de Bokkentoer Bode of een plattegrond van Medemblik ophalen.

Eenmaal in een proeflokaal koopt u een bokbiertje en u krijgt hierbij op vertoon van de stempelkaart een lekker hapje of amuse geserveerd. Vervolgens gaat u naar een volgende locatie, etc. Met uw volle stempelkaart van zes stempels dingt u mee naar heel leuke prijzen. Uw levert de volle kaart in bij de laatste locatie die u bezoekt. Wie niet van bier houdt, kan evengoed meedoen en neemt gewoon een ander drankje of frisje.

De stempelkaart is tevens uw toegangsbewijs voor de paardentrams, die tijdens de gehele middag door de stad rijden. Naast de paardentrams zet de organisatie het elektrische busje van Citytours Medemblik in en twee polderschuiten van de Koggevaarder. Ook hier geldt de stempelkaart als toegangsbewijs. Op deze manier kun je de proeflokalen bezoeken, ook diegene die iets verder uit de route liggen.

Ook dit jaar doet de Museum Stoomtram weer mee aan de Bokkentoer van Medemblik. Vanaf station Hoorn, Wognum, Twisk én Opperdoes stapt u op de tram. Een speciale touringcar brengt u 's avonds ook weer naar uw thuisstation. Stempelkaarten à € 5,- in de voorverkoop te verkrijgen bij alle deelnemende proeflokalen, Tankstation Koper, Tabakshop Dekker en via www.bokkentoer.nl  Kijk ook op de website voor de actuele bokkentoer-tijden van alle deelnemende lokalen. En de Bokkentoer gaat altijd door, weer of geen weer.