De Drechterland Derby 2021
dinsdag 19 oktober 2021

Dit jaar gaat dat voor de dertiende maal gebeuren. Voorgaande jaren is De Drechterland Derby in het Gemeentehuis gespeeld en dat waren zeer aangename en succesvolle evenementen. Het voorstel van de burgemeester om deze confrontatie hier jaarlijks te prolongeren houden beide schaakclubs graag in stand.

Wederom zal de burgervader op het eerste bord de openingszet verrichten…, hoe zal hij openen? We weten dat onze burgemeester Pijlsnel is dus deze handeling kan nooit lang duren.

Uitbreiding ledental

Zowel DEGOSCHALM/REVANCHE als TORENHOOG zijn - zoals de meeste schaakverenigingen in West-Friesland - naarstig op zoek naar uitbreiding van hun ledental. Deze schaakmatch in het Huis der Gemeente zou geïnteresseerden kunnen opleveren en daarom zoeken wij op deze wijze de publiciteit. In de hal van het Gemeentehuis zullen wij aanwezig zijn met een twaalftal schaakborden, een demonstratiebord en een tuinspel van 90 x 90 cm. Met opzet is gekozen voor de datum maandagavond 25 oktober aanstaande omdat er dan raadsvergadering is. De raadsvergadering is uiteraard openbaar en het aanwezige publiek is van harte welkom om deze wedstrijd van nabij te komen aanschouwen. Wij zouden het zeer op prijs stellen als u aan deze schaakmatch in uw krant aandacht zou willen besteden en het publiek uitnodigen dat ze van harte welkom zijn.

Datum : maandagavond 25 oktober 2021. Aanvang: 20.00 uur…., dan verricht de burgemeester op het eerste bord de openingszet. Locatie: in de hal van het Gemeentehuis Raadhuisplein Hoogkarspel. Deelnemers: 12 schaakborden; 24 personen.