De Hemmeromloop
woensdag 26 juli 2017

In het gezellige dorpje Hem, het middelpunt tussen Hoorn, Enkhuizen en Medemblik  zal traditioneel op “de laatste zondag van augustus” de 31e Hemmeromloop worden georganiseerd. Het sportieve en sfeervolle evenement kenmerkt zich door het snelle en gezellige parcours door het dorpslint en over polderwegetjes, en werd door voormalig directeur van Le Champion  Cees Lansbergen ooit kleine Dam tot Damloop genoemd. 

Door de vele recreatielopers wordt de Hemmeromloop als eikpunt van de trainingen in de zomervakantie gezien als voorbereiding op de o.a. de Tilburg ten Miles, Dam tot Damloop en TCS Amsterdam marathon. Voor de (inter) nationale toppers is het een mooi moment om zich op het geeikte 10 km parcours te meten met parcours records van Wilson Kipsang 27.51 uit 2007 en 32.20 van Tejitu Daba van vorig jaar. 

Naast de 10 km Wedstrijd en recreatieloop vinden ook de 6 km , de kidsruns van 0 tot 12 jaar en wandelafstanden 15 en 25 km plaats. De eenvoudige bereikbaarheid is ook mogelijk met OV naar NS Hoogkarspel vanwaar je met pendelbus van en naar start/finish wordt vervoerd. Website: www.hemmeromloop.nl