De Moderne Passie 2017
woensdag 05 april 2017

Daarnaast ontbreekt het ook niet aan orkest, combo en organist. Het koor en orkest staan onder de bezielende leiding van dirigent Rolf Keur en pianiste Henriëtte Dekker.

Het bijzondere van deze Moderne Passie is dat de mensen in de zaal tussentijds vier oorspronkelijke koralen van Bach-bewerking kunnen meezingen. De dertien overige liederen worden afwisselend door solisten en een groot gelegenheidskoor in een moderne, eigentijdse toonzetting van Gerard van Amstel gezongen. Oude en nieuwe muziek wisselen elkaar verrassend af. Het geheel zal muzikaal ondersteund worden door een combo, orkest en organist. De teksten zijn een vertolking van het Bijbelse lijdensverhaal naar Mattheüs en geschreven door Piet van Midden.

Waar gaat de passie over?
De Passie begint met het bezingen van de mooie dromen, de dromen van vanouds: Geloof, hoop en liefde, met Abraham zijn ze al meegekomen. Maar, al die woorden, woorden, zoveel woorden wat doet het de mensen nog? Het deed Maria van Bethanië veel toen Jezus ze opnieuw verwoordde. Zij zingt: ‘u maakte mij, u raakte mij, u sprak een nieuwe taal voor mij, ik stond in vuur en vlam’. Ook zijn vrienden hadden hoge verwachtingen. Eindelijk iemand die voor gerechtigheid zal zorgen. Dat ze konden vertrouwen op de God van liefde i.p.v. op stokken en op zwaarden, begrepen zij niet. Het leidde uiteindelijk tot het verraad van Judas, de verloochening door Petrus, en de kruisdood van Christus.

De uitvoering
Deze mooie uitvoering van het paasverhaal wilt u niet missen! Een kaartje voor de uitvoering kost €10,-. Tickets besteld u via passie2017@outlook.com, vermeld hierbij hoeveel tickets u wilt hebben en voor welke uitvoering (dag) of u kunt ze kopen bij de Primera in Andijk! De uitvoeringen zijn op Witte Donderdag 13 april 2017 en Stille Zaterdag 15 april 2017. In de Gereformeerde Kerk Andijk, het begint om 20:00 uur, de zaal is om 19:30 uur open.