De Ontdekzorgweek komt eraan
woensdag 10 maart 2021

In deze Ontdekzorgweek kunnen potentiële zij-instromers en herintreders de mogelijkheden van werken in zorg en welzijn (her) ontdekken. Zij krijgen praktische informatie, kunnen zich oriënteren, online rondkijken en meteen kennismaken met organisaties bij hen in de buurt.

Zorg en welzijn is van heel groot belang, dat is het afgelopen jaar ook zeker gebleken. Goed opgeleide medewerkers zijn onmisbaar in de zorg. Door de corona zijn veel Nederlanders met meer interesse naar de zorg gaan kijken. Wil je weten of hier ook echt je hart ligt en of je de stap wilt zetten om te gaan werken in de zorg? Hoe zou je dit aan pakken om hier achter te komen? De Ontdekzorgweek helpt je bij het beantwoorden van deze vragen.

ISM Sigra ( https://www.sigra.nl ) is een online presentatie op 23 maart (online), deze presentatie is om zij-instromers enthousiast te maken voor het BBL traject. Met name gericht op verzorgenden IG. Deze presentatie wordt verzorg door de Omring en een praktijkleider zal hierover vertellen en een realistisch beeld geven van de praktijk. Het idee is ook een leerling te laten aansluiten in een soort van vraag en antwoord.
Iedereen die interesse heeft in leren en werken in de zorg en welzijn kan tijdens deze Ontdekzorgweek praktische informatie krijgen via landelijke Webinars. Ook is er de mogelijkheid om rond te kijken op de digitale web zorg markt waar werkgevers uit zorg en welzijn zich presenteren. Bezoekers hebben de mogelijkheid om met zorgorganisaties in contact te komen en meteen een afspraak in te plannen. Of meedoen met een online kennismakingsevenement van een werkgever in de buurt.

14 regionale werkgeversorganisaties, verenigd in RegioPlus in nauwe samenwerking met een groot aantal lokale en regionale zorg en welzijnsorganisaties hebben deze Ontdekzorgweek mogelijk gemaakt.
www.ontdekzorgweek.nl