Derde editie Herberg Hoorn in de maak
maandag 04 december 2017

Hoewel de plannen nog volop in ontwikkeling zijn, hieronder de eerste contouren van het nieuwe programma 2017. De aftrap vindt plaats op vrijdag 15 december. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt. Het Kinderplein staat voor zaterdag 16 december op de rol. Hiervoor wordt er samengewerkt met SKH, Scouting Hoorn en Kerst op het Plein, die de verwarmde tent beschikbaar stelt. Er wordt gekeken om er een leuke culturele kindermiddag van te maken met o.a workshops en muziek. Toegang en meedoen is gratis.

Op zaterdag 16 december is de Dubbele Buurt weer de Theaterstraat van Hoorn. En ook de Veemarkt wordt er nu bij betrokken. Op dit moment staan er zes groepen klaar met scenes en optredens in o.a. café Charlies, JP Coen en Hoorn Locaal. Net als tijdens vorige edities van Herberg Hoorn wordt de Superkoopzondag op zondag 17 december een bijzondere belevenis. Opnieuw zullen vele artiesten, koren en verhalenvertellers te zien zijn op bijzondere plekken, pleinen en in de winkels.

Ook het theateroptreden voor de Koepelkerk met zang en verhalen is weer te zien. Kortom; weer een ongekend gevarieerd en breed palet aan optredens en andere vermakelijkheden. De koopzondag wordt afgesloten rond 16.30 uur in de Koepelkerk aan het Grote Noord met een grote Sing-A-Long. Op zondagmiddag 17 december is er in Grand café Turf ook een Christmas Sing A Long. De kinderen van het Hoorns Kinderkoor hebben kerstklassiekers ingestudeerd maar ook nieuwere liedjes.

Herberg Hoorn gaat verder in verschillende lege winkelpanden weer een aantal bijzondere activiteiten ontwikkelen. Verschillende scholen in Hoorn zijn hierbij betrokken. In de bibliotheek wordt een ‘Tafel vol Verhalen’ georganiseerd en andere verhalenvertellers bezoeken verschillende verzorgingshuizen in Hoorn. Nieuw bij Herberg Hoorn is het project Glouwe bai de Buren. Het vindt plaats van maandag 18 december t/m vrijdag 22 december.

Thuiskoks uit geheel Hoorn nodigen mensen uit om bij hen te komen dineren. En bij voetbalvereniging Always Forward is er weer een diner met buurtbewoners op woensdag 20 december. Bijzonder is ook de verrassingsavond met Nieuwkomers op dinsdag 19 december. Zie ook de Ik hou van Hoorn pagina in deze krant. Meer info over genoemde en andere projecten vindt u op de website www.herberghoorn.nl Heeft u ideeën, tips, vragen of andere aanvullingen, mail deze dan naar; communicatie.herberg@gmail.com