Deunen & Deinen weer terug in de Drommedaris
zaterdag 24 februari 2018

Deunen & Deinen is een begrip in de folk- en shantywereld. Het is één van de grote festivals in ons land en het enige dat in de winter wordt gehouden. Het hart van het festival is de zaterdag, dan komen alle groepen meerdere keren voor het voetlicht. De vorige jaren was de Nieuwe Doelen het centrum van alle activiteit, maar dit jaar heeft de organisatie ervoor gekozen om terug te keren naar de Drommedaris, de plek waar het ooit allemaal is begonnen.

Onder de artiesten bevinden zich vele bekende namen. Uit Engeland komen onder meer de zangeres Gerry Ffrench, de duos Yesterdays Men en LocTup together en de geweldige 4 mans formatie Kimbers Men, die ook op zondag een workshop traditionele shanty liederen gaat geven. Verder staat de Vlaamse groep Two Sheets to the Wind op het programma, naast enkele Britse en Franse artiesten die als bezoekers komen, maar op het open podium toch wat van zich zullen laten horen.

Uit Nederland komt een mix van folkgroepen en shantykoren, zoals The Lowland Paddies, Onstuimig Schuim, Act of Mutiny en de Kaap Hoorn Shantymen. Enkhuizen zelf is ook goed vertegenwoordigd met natuurlijk de Sjappetouwtjes en de folkgroep Reuring. Een bijzondere gebeurtenis is de première van het muziekprogramma “de Zingende Zee” van de Enkhuizer troubadour Hans Malagride, dat hij samen met Danique Peereboom ten gehore zal brengen.

Zaterdag zoals gezegd overdag in de Drommedaris. Na 6 uur zal het feest worden voortgezet met diners en optredens in De Enkhuizer Visafslag, Meer Enkhuizen en vanaf 8 uur in het Station. Zondag start om 12 uur in het atrium van het Zuiderzeemuseum een overzichtsconcert waarbij alle internationale groepen steeds in 10 minuten hun mooiste werk laten horen. 

Zondagmiddag wordt afgesloten met de Workshop van Kimbers Men “Rounding the Horn” dat door Shanty Nederland wordt georganiseerd. De overige artiesten houden dan een “Singalong” in Meer Enkhuizen. De toegang in de Drommedaris is gratis, waarbij wel een donatie welkom is om het festival te bekostigen. Voor alle andere concerten en diners staan de toegangsprijzen op de website van Deunen en Deinen.