Dickensdag Medemblik
donderdag 29 november 2018

Tijdens de sfeervol verlichte kerstmarkt wordt u meegevoerd naar A Christmas Carol van Charles Dickens, het alom bekende verhaal waarin de verbitterde vrek Ebenezer Scrooge in de nacht voor kerst dromen heeft die hem doen veranderen in een aardige weldoener. Zo’n 150 figuranten, muzikanten en koorleden vormen het decor. Ga terug naar het jaar 1900 en ontmoet Scrooge, Bob Cratchit, Tiny Tim, Oliver Twist, Fagin en zijn boefjes!

In de Nieuwstraat en het Bagijnhof vindt u een gevarieerd aanbod kramen. Bewonder de prachtig gedecoreerde stands met een grote diversiteit aan koopwaar als kerstdecoraties, ambachtelijke streekproducten, kleding, woonaccessoires en nog veel meer. In het Bagijnhof, voor het voormalig postkantoor, vindt u het Dickensplein, waar u kunt genieten van Dickenstaferelen, kerstliederen en de wensboom. In de Nieuwstraat verrast Dickensgoochelaar Ramon u met een bijzondere act. 

De Dickensmarkt is een evenement van STEM (Stichting Evenementen Medemblik) en is van 16.00u tot 21.00u geopend voor publiek. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid op 4 minuten loopafstand van het evenement.