Dit weekend zijn er De Blokkerdagen
woensdag 24 januari 2018

De Blokkerdagen worden georganiseerd door de Historische Vereniging Blokker en het thema dit jaar is ‘Laat je Verrassen’. Voor beide Blokkerdagen is weer een zeer gevarieerd programma samengesteld. Het programma begint op beide dagen om 13.00 uur met het ceremonieel hijsen van de vlag bij het Beatles monument. Zowel de burgemeester van Hoorn als Drechterland zullen daarbij aanwezig zijn. Ook aanwezig zijn de gedecoreerde inwoners van Blokker, die dit jaar ook een plek hebben gekregen in het grote Jaarboek van Blokker.

Rond de afmijnzaal kunt u aansluitend verder genieten van verschillende film- en PowerPoint presentaties over allerlei gebeurtenissen in Blokker. Uiteraard zingt het bestuur van de vereniging weer hun lied en is er een verrassing act door vrijwilligers. Ook is er een bijzondere fototentoonstelling met luchtfoto’s van Blokker en omgeving. En natuurlijk wordt bij dit alles de inwendige mens niet vergeten. 

Voor zondag wordt het programma extra uitgebreid met de onthulling bij het Beatles monument om 13.00 uur van de Tijdcapsule gedenkplaat. De Bloknoten verzorgen deze dag de muzikale omlijsting. Centraal staat de presentatie van het nieuwe Blokker jaarboek 2017. Het boek kan gedurende het hele weekend hier worden afgehaald. In het nieuwe jaarboek staan o.a. verhalen over Soldaat Laan, een gesprek met de beuk ( de dikste boom van Noord Holland), de ereburgers van Blokker komen voorbij en het tweede deel van het verhaal ’Mijn Blokkerjaren’ staat er in.

Ook het laatste deel van de Westerblokker werd in woord en beeld gevangen. Kortom: weer ruim voldoende voor een paar genoeglijke leesuurtjes. De Blokkerdagen starten telkens om 13.00 uur en duren voort tot 17.00 uur. De vereniging Historisch Blokker nodigt u bij deze van harte uit. Meer info zie ook ww.historischblokker.nl