Doe iets voor een ander..
dinsdag 26 december 2017

Een andere cultuur leren kennen verruimt onze blik en creëert begrip voor elkaar. Met dit doel verzorgt AFS Nederland al 70 jaar scholierenuitwisseling. Gastgezinnen en vrijwilligers zijn essentieel om dit mogelijk te maken. Door de andere culturen te verwelkomen, dragen gastgezinnen zeker hun steentje bij tot wereldvrede. Het is een mooi gebaar waar je als gezin terecht trots op mag zijn!

Gastgezinnen krijgen ook veel terug: het is een onbeschrijfelijke ervaring, je sluit hechte, internationale vriendschapsbanden en je bekijkt je eigen cultuur met andere ogen. Tadchewins Hewins gastouder worden. 
Tadchewins bijnaam is "Mon", deze vriendelijke jongen is 16 jaar en geboren in Bangkok.

Hij heeft geen broers of zussen, maar wel een hechte band met zijn ouders. In zijn vrije tijd luistert hij graag naar muziek, leest hij veel en doet hij aan fotografie. Tadchewin heeft in Thailand Engelse les gehad en spreekt dus goed Engels, daarnaast spreekt hij ook al wat Nederlands! In augustus is hij in Nederland gekomen, hij zit al bij de schermclub van Enkhuizen. Tadchewin gaat naar het Martinus College in Grootebroek, waar hij in V4 zit. Hij houdt niet van honden en katten, dus een gezin zonder huisdieren zou erg fijn zijn. Hij zou het wel heel leuk vinden om bij een gezin met leeftijdsgenootjes geplaatst te worden. 

Bij ons zijn alle gastgezinnen en gastouders welkom! Gastgezinnen en gastouders zijn er in allerlei soorten en maten, alleenstaand of samen, van heel uiteenlopende leeftijden, gay of straight, met en zonder kinderen. In principe komt iedereen die zijn huis (en hart) open wil stellen voor een jongere in aanmerking om gastouder te worden.

Vooral zorg en ondersteuning zijn belangrijk om de student te helpen zich thuis te voelen in Nederland. 
Lijkt het uw gezin leuk om de wereld aan uw keukentafel uit te nodigen door een Thaise scholier in huis te ontvangen? Neem vrijblijvend contact op met onze regiovrijwilliger Anita Smit via anita.smit@afs.org