Drechterlandse Derby Schaken
woensdag 25 oktober 2017

En om daar extra aandacht aan te besteden hebben wij het volgende plan bedacht; Deze decenniumeditie gaan wij in de hal van het Gemeentehuis spelen en om deze happening nog meer glans te geven hebben wij de Burgemeester bereid gevonden op het eerste bord de openingszet te verrichten (als een soort kers op de taart). In het verleden is de heer Pijl lid geweest van schaakclub Caïssa uit Hoorn, dus hij is goed bekend met het spel en de spelregels.

Zowel DEGOSCHALM als TORENHOOG kampen met een zorgelijke terugloop van hun ledental, een euvel waar de meeste schaakverenigingen in West-Friesland aan lijden. Deze schaakmatch in het Huis der Gemeente zou geïnteresseerden kunnen opleveren en daarom zoeken wij op deze wijze de publiciteit. 

In de hal van het Gemeentehuis zullen wij aanwezig zijn met een twaalftal schaakborden, een demonstratiebord en een tuinspel van 90 x 90 cm. Deze match gaat plaatsvinden op maandagavond 30 oktober aanstaande, dan is er ook raadsvergadering waardoor er dan al de nodige reuring is. De raadsvergadering is uiteraard openbaar en het aanwezige publiek is van harte welkom om deze wedstrijd van nabij te komen aanschouwen.
Datum : maandagavond 30 oktober 2017. Aanvang : 20.00 uur…., dan drukt de burgemeester de klok van het eerste bord in. Locatie : in de hal van het Gemeentehuis Raadhuisplein Hoogkarspel.