Drie dagen feest in Wervershoof
dinsdag 26 september 2017

Als toetje toe sluit de stichting dit heuglijke jaar af met een 3-daags spektakel dat plaatsvindt op 28, 29 en 30 september. Jos Botman, Wervershover in hart en nieren, is voorzitter van de club die hij pas eind vorig jaar in het leven riep. ’50 jaar geleden werd het destijds 150-jarige bestaan van onze gemeente uitgebreid gevierd.

Ik vond dat ook het aantikken van de 200 jaar niet ongemerkt voorbij mocht gaan. In mijn jonge jaren heb ik in het dorp een grote onderlinge verbondenheid ervaren. Door opschaling van gemeenten en individualisering van de maatschappij is dat veranderd. Ik wilde het in dit jubileumjaar graag weer terughalen. Samen. Met en voor alle leeftijdsgroepen.’

Voor het 3-daagse eindfeest pakt het team groot uit. Op het Raadhuisplein komt een partytent van 1200 m2 waarin zo’n 2500 kunnen. Het team heeft de regie strak in handen. Niets wordt aan het toeval overgelaten; vergunningen, brieven omwonenden, stroomvoorziening, wc-wagens, bewaking, drankbevoorrading, personeel, muziek, polsbandjes voor jongeren tussen 18 en 25 jaar.

Aan alles is gedacht, maar een beetje spannend blijft het wel. Karin: ‘Die tent moet wel vol. We hebben een hoop tamtam gecreëerd. Het programma is interessant voor jong en oud. Iedereen is welkom, ook mensen van buitenaf. Als je houdt van gezelligheid en mooie verhalen, kom ook! We hebben echt alles gedaan wat in onze macht ligt om een memorabel evenement neer te zetten waarop we de komende 50 jaar met plezier kunnen terugkijken. Samen.’ Zie info programma en meer op Binding.nl en op Facebook St. 200 jaar Wervershoof.