Edwin Groen showt Eendenverzameling in 2CV-museum
vrijdag 28 december 2018

Het museum is voornamelijk gevuld met Citroën 2CV’s, maar ook andere Citroëns, oude brommers, modellen van Peugeot, Renault en Moretti zijn te bewonderen. "Het mooiste museum van Noord-Holland", glundert Edwin.

Edwins verzameling is nog niet helemaal compleet. "Ik mis er denk ik nog vijf. Het liefst wil ik alle typen en uitvoeringen van de 2CV hier hebben staan. Ik ben verslaafd aan die Eenden. Ze zijn mooi van lelijkheid!" Met de aanschaf van de 2CV uit 1949 kreeg Edwin veel media-aandacht. “Die wagen werd door veilinghuis Osenat bij Parijs aangeboden. Telefonisch had ik contact met een bekende die in de zaal zat. Uiteindelijk bleven twee partijen over. Later kwam ik erachter dat ik tegen de firma Michelin had geboden. Edwin kocht het exemplaar voor zijn museum, want hij wilde ‘m gewoon erg graag hebben." Het museum is volgens Edwin nu al een groot succes. “De afgelopen maanden zijn duizenden mensen langs geweest. Het is volledig ingericht met oude winkeltjes. Dus ook dames zijn van harte welkom”, besluit hij lachend.

Het museum aan de Gedeputeerde Laanweg 43 in Andijk is elke laatste zondag van de maand - dus ook zondag 30 december - geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Entree is tien euro p.p. Meer informatie: www.eendenmuseum.nl.
"Het mooiste museum van Noord-Holland." (Foto: aangeleverd).