Engelstalig toptheater op de planken in Het Postkantoor
donderdag 29 maart 2018

 

Elk jaar komt hij een aantal weken naar Nederland om ook hier zijn voorstellingen te spelen. Dit jaar doet Utton ook Theater Het Postkantoor in Bovenkarspel aan. Als geen ander weet Utton wereldberoemde historische personages tot leven te wekken. Hij schrijft en speelt alles zelf.

Na succesvolle voorstellingen over Winston Churchill, Charlie Chaplin, Adolf Hitler en Margaret Thatcher kruipt hij dit keer in de huid van misschien wel de beroemdste toneelschrijver aller tijden: William Shakespeare. Vol passie, verbeeldingskracht en natuurlijk ook een vleugje Britse humor.

Utton vertelt vanuit de belevenis van deze grote schrijver hoe het dagelijkse leven van Shakespeare er uit zou hebben gezien. Zijn liefdes, de relatie met zijn vader, zijn huwelijk en de dood van zijn zoon Hamnet, die op elf-jarige leeftijd overlijdt. Utton vertelt meesterlijk. Zijn taalgebruik is poëtisch en van een ongekende schoonheid. Door de intonatie van de zinnen is de essentie goed te volgen zelfs als de gebruikte woorden niet tot de beheersende woordenschat van de luisteraar behoort.

De voorstelling is Engelstalig, maar goed te volgen voor wie wel eens naar de BBC kijkt of een Engelse thriller leest. Wie het aandurft, zal zeker aangenaam verrast worden door het authentieke talent van deze meesterlijke verteller. De voorstelling is op vrijdag 30 maart om 20.00 uur te zien in Theater Het Postkantoor. Kaartverkoop en informatie: www.hetpostkantoor.info of 0228-743910.