Enkhuizen bij Kaarslicht 2018
donderdag 13 december 2018

In 7 locaties wordt gezongen en muziek gemaakt door 16 verschillende ensembles en koren. Dit jaar is De Werf nieuw bij de locaties, hier treden ook twee nieuwe muzikale groepen op, nl. Destination Call en Landvolk. De spits wordt hier afgebeten door Bottle Up and Go. De lichtjes op de route worden op de Havendijk en de Sint Jansstaat vooral aangestoken door de bewoners.

Voor het overige is de route in stukken verdeeld en daar zijn groepjes bezig met het aansteken van de waxientjes. Dit zijn vrijwilligers, die dit al jaren doen. Onder hen een groepje dames van gymnastiek vereniging VEK WIK, zij rijden met de bakfiets de potten met waxienelichtjes rond en versieren het stadhuis. Zonder deze mensen is het ondoenlijk zoiets te organiseren.

De route: Breedstraat, Bocht, Zuider Havendijk, Kalksteiger, Zwaanstraat, Zuiderspui, Dijk, St. Jansstraat, Baansteeg, Torenstraat, Zuiderkerksteeg Nieuwstraat, Westerstraat. Enkhuizen bij Kaarslicht duurt van 19.00 uur tot 21.00 uur. In het kerkje van de Apostolische Christenen aan  de Nieuwstraat laat Jan Willem Dekker  zien hoe hij met fishertechniek een heuse kermis heeft gebouwd, waarvan de lampjes ook nog kunnen branden. Hier kunt u bovendien genieten van glazen potten die gedecoreerd zijn met papierknipsels door iemand die vindt dat ze het zelf niet meer zo goed kan. Echt de moeite waard. En terwijl u geniet zorgt Like This voor muziek op de achtergrond.  

Als u een stuk van de route loopt kunt u zomaar de Kerstman tegen komen geflankeerd door twee vriendelijke dames, die wat lekkers uitdelen.  En u ziet het goed, ook een wandelende kerstboom waart rond met wat lekkers. Maar het meest verbazingwekkend blijven de prachtig versierde huizen en stoepen.

In de volgende locaties is ook muziek en/of zang: het Stadhuis, het Wapen van Enkhuizen, de Oud Katholieke Kerk, de Drommedaris en de Zuiderkerk. Het programma ligt bij het VVV en de boekwinkels. Als u nog vragen heeft kunt u mailen(ap.haakman@quicknet.nl) of bellen 317149.