Enkhuizen gaat minder maaien
zondag 11 april 2021

Maar in 2021 staat de gemeente voor een grote bezuinigingsopdracht en zal er minder gemaaid gaan worden. Ook wil de gemeente Enkhuizen op een aantal plekken meer ruimte aan de natuur geven om de biodiversiteit te vergroten. Dit heeft wel gevolgen voor de uitstraling van het gras.

Waar zal het gras er anders uitzien
Vooral stroken langs het water in de woonwijken en de grasstroken op de bedrijventerreinen gaan er anders uitzien. Deze stroken zullen 2x per jaar gemaaid worden. Dit gebeurt nu ook op de walkanten langs de grachten in de binnenstad. Het gras op de walkanten rondom de steigers zal ook hoger zijn, maar de steigers zijn wel bereikbaar.


Ruimte aan de natuur
Op verschillende plekken in 2021 zal de gemeente Enkhuizen starten met het gefaseerd maaien van het gras. Bij deze vorm zal niet al het gras worden gemaaid. Zo wordt er meer ruimte aan de natuur gegeven in en rondom Enkhuizen. Op deze manier ontstaat er een gebied met verschillende soorten bloemen en planten. Waar het mogelijk is zal het gras rondom eiken hoog worden gehouden, waardoor de eikenprocessierups zich minder snel kan verplaatsen.
Heeft u vragen neem dan contact op met de gemeente Enkhuizen.