Enkhuizer jazzmiddag
zaterdag 11 mei 2019

Met een optreden van de Enkhuizer formaties Jazzpiration en Lollapalooza. Het concert begint om 14.00 uur. De aftrap is voor Jazzpiration, een bekend oude stijl jazz orkest uit de Haringstad, dat in 2017 haar 30 jarig jubileum heeft gevierd met een zeer succesvol optreden in de Drommedaris. Kort hierna overleed plotseling Hans Peter Pluim, de onvergetelijke kornettist van de band. Het duurde vervolgens 4 maanden, voordat Jazzpiration met Arnold van Oeveren op trompet, voorzichtig een nieuwe start kon maken.

Inmiddels is de band weer helemaal terug en staat te popelen om het nieuwe geluid in de thuishaven te laten horen. Ook vanmiddag zal Jazzpiration, zonder pretenties van stijlzuiverheid, maar wel hechtend aan kwaliteit, een vrolijke en soms bluesy mix van New Orleans, Chicago, frisco en blues laten horen. Hierbij zal duidelijk de invloed van o.a. Papa Bue, Chris Barber, Max Collie en andere groten uit de oude stijl jazzwereld naar voren komen. Jazzpiration zal ook deze middag weer garant staan voor het creëren van de ‘eigen’ aparte gezellige sfeer.

De middag wordt afgesloten door Lollapalooza. Een opvallende formatie, die met passie traditionele New-Orleans jazz speelt. Samen met een flinke dosis humor zorgt de band voor een opmerkelijke eigen sound, want wat er in zit wil eruit. Of het nu een swingend tradjazz nummer is, een meeslepende gospel of vette blues, je herkent direct de sound van dit unieke collectief. ‘What you see is what you get’. Dus geen fancy arrangementen, maar authentieke jazzmuziek, die altijd vers van de pers wordt gespeeld en het publiek weet vast te houden in een tijdloos moment.

Plaats van handeling: het Peperhuis in Enkhuizen, Wierdijk 12. De zaal is open om 13.30 uur. Het concert start om 14.00 uur. De toegang is € 7,- voor donateurs en € 12,- voor anderen. Het is zeer voordelig om donateur te worden. Kosten zijn € 17,- per persoon, inwonend gezinslid is € 8,- Kinderen tot twaalf jaar gratis, tieners tot 18 jaar € 2,50. Ook is het zeer aantrekkelijk om een Gold Card aan te schaffen. Voor meer informatie www.sgtpeppersjazzclub.nl