Even speeltuin Oosterweed aandoen
dinsdag 18 juli 2017

Een duurzame, robuuste steiger naast de speeltuin. Op deze wijze kan een rondje varen gecombineerd worden met een bezoekje aan de prachtige speeltuin in de in wijk Oosterweed. En hij is uitgevoerd met een heuse visplaats die natuurlijk geschikt is voor rolstoelgebruikers. 

Het begon in 2013 met een wens van Piet Buijsman. Hij bezocht een wijkbezoek van het vorige college onder de noemer ‘Zomeravondgasten’. De heer Buijsman, 30 jaar lang voorzitter geweest van De Woid, deed het verzoek omdat het hem zo leuk leek om opa’s en oma’s die met de kleinkinderen een rondje aan het varen zijn, even een tussenstop te laten maken om de kinderen van de speeltuin te laten genieten. Om te voorkomen dat de ouderen de wal op moeten klauteren of in de prut zakken, zou een steiger ideaal zijn.

Erkend werd meteen dat het een goed idee was dat navolging verdiend. Nu was het tijd om die ‘schuld’ in te lossen. Wethouder Ton Schuitemaker: ‘Ideeën worden bekeken op uitvoerbaarheid, nut en noodzaak. Dit was echt een heel goed idee waar iedereen wat aan heeft’. De steiger werd op donderdag 13 juli voor het eerst in gebruik genomen en er wordt al goed gebruik van gemaakt.