Expositie in de Drom
zondag 04 februari 2018

De samenwerking met fotografe Annemarie Wolkers uit Enkhuizen leidde tot een serie portretten, geïnspireerd op 16e eeuwse schilderijen. Portretten met een twist; ontdek hoe mooi dagelijkse gebruiksvoorwerpen een andere functie krijgen.

Een tweede serie toont portretten van jachttrofeeën geïnspireerd op o.a. beroemde geschilderde jachtstillevens. De expertise van Annemarie op het gebied van portretfotografie en photoshop is duidelijk af te lezen in deze beide series. Annemarie werkt al jaar en dag in Studio Wolkers in Enkhuizen en maakt trouwreportages, portretten en bedrijfspresentaties. Naast uitvoerend fotografe geeft Annemarie cursussen in fotografie en – bewerking. 

Iedereen met een ongewone nieuwsgierigheid naar creativiteit kan terecht in het Open Atelier van Gertrud Wijnker. Op donderdagavond en vrijdagochtend stelt Gertrud haar atelier beschikbaar. Betonnen tuinbeelden en keramiek in alle soorten en maten worden gemaakt zoals potten, schalen, beelden en serviesgoed. Veel eigen werk van Gertud en een aantal coproducties is te zien tijdens de expositie.
Meer info www.drom.nl